Navigera förändring och svårigheter

Vilka utmaningar lever du med nu?
Hur navigerar du dessa förändringar och svårigheter?

Minns, att du kommer ur generationer med människor som har tagit sig igenom svåra upplevelser. Förfäder som har genomlevt. Och tagit sig igenom. Det ligger i ditt DNA att kunna klara svåra saker. Vi skulle inte vara här om våra förfäder inte kunnat göra det.

Men framför allt, det ligger i din makt att skapa de förutsättningar du behöver för att orka ta dig igenom. Orka. Skära bort en person ur ditt liv, göra saker som du mår bra av: vara i naturen, äta närande mat, träna, tala med vänner, införa rutiner (om det är vad du behöver), göra det du behöver även om det tar emot.

Men ändå, när vi går igenom något svårt, ovisst, särskilt om det är första gången vi går igenom något riktigt svårt, kan vi känna som om ingen annan förstår. Det kan kännas väldigt isolerande. Så påminn dig själv, den här smärtan, förvirringen, stressen, det okända, tvivel som uppstår, bor inte bara i mig, det är inte bara din upplevelse. Varje människa har dessa känslor och upplevelser. Kroppens respons är en del av att vara människa. Särskilt i svåra perioder.

Ta ett ögonblick och tillåt dig själv att ta in detta faktum. Istället för att låta smärtan isolera dig, låter den öppna upp för medkänsla, inte bara för dig själv, även för andra i liknande situationer.

Faktumet att du inte är ensam

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s