Självtrygg erbjuder workshopar som lägger grunden till inre lugn och stabilitet: Mindfulness, meditation, medkänsla, Ayurveda, Andning som medicin,  relationen till dig själv och andra. 

Vandring med alla sinnen, Kärsön – 6 maj

Anders, Golden Iris, Linus och Marie välkomnar dig till vandring 6 maj på vackra Kärsön mitt i Mälaren. Ett naturäventyr där vi upptäcker naturen med alla sinnen. Linus lagar lunch på vilda växter och förstklassiga råvaror över öppen eld.
6/5 kl 11-15 på Kärsön
Läs mer om workshopen

Vila och vänlighet – 18 februari

Varva ner och fyll på med energi en hel förmiddag med guidad andning, mjuk MediYoga, yoga nidra och mindfulnessmeditation. Lär dig ta målmedveten ”tupplur” som hjälper dig slappna av, ladda om och slå på kreativiteten och ta hand om dina behov. Vi tränar på att aktivera vilsamma och vänliga vanor i vardagen.
18/2 kl 10-13 på Inbalance yoga, Hornstulls strand 9
Läs mer om workshopen

Lär dig meditera – 13 augusti

Vad riktar du din uppmärksamhet på? På det som är går fel, självkritik eller på tacksamhet och det goda i ditt liv? Där du riktar din uppmärksamhet växer. Men du har alltid ett val. På workshopen lär du dig om de olika uppmärksamhets-systemen, tekniker att fokusera och stärka din uppmärksamhet på och hur du växlar fokus så att du kan vara mer närvarande och känna mer glädje här och nu.
13/8 kl. 11.30-14.00 på Atmajyoti, Vasastan
Läs mer om workshopen

Hälsa med Ayurveda – 26 mars

Lördagen 26/3 kl. 13.30-16.30 på Inbalance, Hornstull. 
Välkommen på en crash-course i Ayurvedans grunder. Utifrån denna 5000-tusenåriga livskunskap och visdom lär du dig vilken kroppstyp du är och får enkla tips på hur du kan skapa hälsa med kost, fysisk aktivitet och återhämtning, livsstilsval och vardagsrutiner.
Läs mer om workshopen

Starkare relationer – TBA

Stärk dina relationer till andra genom ökad närvaro och medkänsla. Hur ofta tror vi att vi lyssnar i relationer, men i själva verket planerar vad vi ska säga näst? I workshopen utvecklar vi våra färdigheter i relationer och lär oss hantera känslor, lyssna närvarande, stärka medkänsla och kommunicera behov.
Workshopen integrerar klokskap från ayurveda, yogisk andning, mindfulness och medkänsla, och mindful kommunikation.
Läs mer om workshopen

Andning – rena medicinen – TBA

Lär dig andas dig lugn och få mer energi, och dra fördel av kroppens egen intelligens för att reglera känslor. Hur vi andas påverkar nervsystemet, kroppens stressrespons direkt. Ett långt djupt andetag är därför bland det mest effektiva sättet att ta kontroll över stressen, slappna av och lugna sinnet.
Läs mer om workshopen

SAGT OM WORKSHOPEN

Upplägg och innehåll får högsta betyg! Din förmåga att förmedla och leda var SÅ proffsig! Och att träffa dig som människa var en upplevelse som jag inte glömmer!
Irja, mindful teambuilding workshop

Jag tyckte att dagen var väldigt användbar för mig, både andningen och nya tankar om mina känslor och hur jag ska hantera svåra situationer mer samlat. Jag tycker att ditt sätt att leda övningarna var jättebra, icke dömande, ingen prestation och accepterande – jättebra!
Sara, Vila och Vänlighet

Dagen innehöll något för alla. Det var intressant att se hur jag och min kompis tog till oss av helt olika delar av dagen. När vi pratade efteråt var vi båda överens om att vi fått flera aha-upplevelser men inte av samma delar av dagen. Malin, Vila och vänlighet