Marie Androv föreläser i metoder som stärker mind resilience – medveten närvaro och fokuserad uppmärksamhet, hjärnans återhämtningsförmåga, motståndskraft i stress och förändring, flexibilitet i förändring och medkänsla med sig själv och andra.

Genom att träna hjärnans kapacitet att växla om till välbefinnande kan vi i högre utsträckning välja hur vi agerar under stress, möta tuffa situationer och förändring i livet med värdighet, och till och med komma ut ännu starkare på andra sidan. Och vara både effektivare och gladare på vägen. Marie kallar det för att vara Självtrygg®.

Marie leder åhörarna med värme och humor, så att alla är med på banan. Hon väver samman forskning inom området på ett sätt som är lätt att förstå. Samtidigt som hon delar iakttagelser, anekdoter och berättelser från både sig själv och andra. Varje föreläsning innehåller berörande övningar och reflektioner, där deltagaren möter sig själv och varandra.

Innan sina 15 år inom mindfulness, var hon kommunikationsansvarig på KTH och hade en karriär som journalist i Washington D.C.

Träningen i mind resilience erbjuds som sammanhängande kurser eller enskilda moduler i form av workshops eller inspirationsföreläsning på företagsevent och kick-offer, samt utbildningar eller enskilda sessioner på arbetsplatsen. Upplägget anpassas alltid utifrån individen eller gruppens specifika behov.

Läs mer och boka på Sveriges Talare

Vill du vet mer om hur mind resilience kan anpassas till din arbetsplats behov?
Kontakta Marie Androv

Referenser

Exempel på företag och organisationer Marie har föreläst eller lett kurs hos:

 • Appelberg Publishing Group
 • Astra-Zeneca
 • Capio
 • Combitech
 • Formpipe Software
 • Föreningen Balans
 • KompetensUtvecklingsInstitutet Rikskonferens äldreomsorg 2021
 • Kungliga Tekniska högskolan
 • Kiruna kommun
 • Linkedin
 • Nacka kommun
 • NÄRA AB – personlig assistans
 • Solna Stad
 • SProK Spansktalande professionella kvinnor
 • Webhelp Nordic
 • Lymfödemföreningen Stockholm

Petra Malm, tf VD Appelberg Marketing Agency
Tack Marie för en fin föreläsning. Alla var så nöjda och undrade om vi inte kan köra detta en gång i veckan…

Frida Bergström, Verksamhetschef, SOLNA STAD
Stort tack för igår. Ditt besök resulterade i många eftertankar hos mina medarbetare, i det stora och i det lilla. Jättefint. Känslan efteråt var att vi alla hade landat på samma möte (så är det inte alltid eller så tar det längre tid).

Bibiana Diaz Gomez-Barquero, grundare SProK Spansktalande professionella kvinnor
Föreläsningen var fantastisk! Marie förmedlade att ”möta professionella utmaningar med medveten andning och självmedkänsla” så otroligt bra. Hon höll 18 kvinnor uppmärksamma med alla fem sinnen i en och en halv timme.

Astra-Zeneca

Kurser i Mindfulness och MediYoga med 90 deltagare för sjukskriven personal mellan 2014-2016. Företaget utvärderar löpande MediYoga som rehabilitering sedan 2004. Mätningarna visar att yogan är bland de kraftfullaste verktyget för stressreducering på läkemedelsföretaget.

Jag har fått ett lugn som gör att jag mer sällan hetsar upp mig över energitjuvar. Tack vare utskicken är det lätt att själv göra övningar och påminnas av dina ord på vägen, Christina

Jag får förbättrad förmåga att hantera mina tankar och känslor på ett bra sätt, vilket hjälper mig att fatta mer konstruktiva val. Jag kan hantera stress bättre och mår därför också bättre, Sussi

En oas mitt i vardagen, Ann

Tack vare dina magövningar släppte min stressförstoppning, deltagare med svåra magsmärtor orsakat av stress.

KTH – Kungliga Tekniska högskolan

MediYoga och sedermera Mindfulness och MediYoga för anställda på KTH mellan 2012-2016. Klasserna utgår ifrån MIMY 12-veckorsprogram kombinerar MediYoga och mindfulnesstekniker med viktiga attityder som hjälper deltagarna att vara närvarande och fokuserad även i en stressfylld vardag.

Andningstekniken har blivit en del av min vardag: vid kopiatorn, om jag vill somna om på natten, och diverse andra situationer där jag annars kan bli otålig. Tack! Nils, professor.

Naprapaten sa sist att jag var så mjuk i axlarna att jag inte behöver gå tillbaka dit. Jag känner mig så avstressad och avspänd numera, Burak, doktorand.

I feel so relaxing as you are instructing in a nice way. I feel that you control our soul and try to relax them, Iqbal, doktorand.

Lymfödemföreningen, Stockholm

Sedan 2015 har jag lett MediYoga anpassad för personer med lymfödem. Sittande på stol och stående kan man göra väldigt mycket: andas, yoga och slappna av.

Stort tack för det fina hjärtat och för att du under dina yogapass med oss är så lyhörd. Gunilla Jansson, Styrelsen Stockholms Lymfödemförening