Monkey Spirit podcast

Hej och varmt välkommen till Monkey Spirit med Anna-Karin Wiknertz och Marie Androv.  En podcast om andlighet – att vara självklar och finna glädje i allt som är mänskligt.

Vad är andlighet? Vi är inga experter som sitter inne med alla svaren. Men vi är nyfikna och brinner för att lära oss mera. Vi vill upptäcka vad andlighet är tillsammans med våra lyssnare, kända och okända gäster. Monkey Spirit kommer bjuda på samtal om andlighet ur olika perspektiv. Allt från mat, relationer, sport, dans, kärlek, naturen, jobb, yoga och mindfulness.

Följ oss gärna

Spotify
iTunes Podcaster
Podbean

AVSNITT 4 – Tacksamhet

Vi har upptäckt att vi tar rätt mycket saker för givet. Och någon gång ska man ju börja träna. Avsnitt fyra handlar om tacksamhet. Marie var ett riktigt otacksamt Valentine’smonster, men i avsnittet får hon chans att lära sig något av Jo-Ann och Larrys historia.

Tack vare Staffan Hammers har Anna-Karin börjat tacksamhetsträna och i avsnittet delar hon hur hon gör. Forskningen är tydlig, träna tacksamhet är snabbaste vägen till glädje. Anna-Karin känner tacksamhet för te, Manchester United och yogan. Marie tycker tacksamhet är svårt, och känner sig som mest tacksam i tuffa perioder. Lyssna på hur hon behåller fokus på tacksamhet i besvärliga möten.

Hur kan vi hitta kraft i utmaningar? Till och med känna tacksamhet för våra gamla sår? Det samtalar vi om. Marie guidar också Anna-Karin i en tacksamhetsövning i vad som är viktigt i utmaningar. Kanske det är något för dig? Tack för att du lyssnar på avsnitt 4!


Avsnitt 3 – Staffan Hammers om Buddhism, närvaro och meditation

I avsnitt 3 möter vi Staffan Hammers, en av Sveriges mest erfarna Meditationslärare, som var med och startade Vipassanagruppen på 70-talet, där han själv lett meditationer och retreat sedan 90-talet. Staffan berättar om livet som munk i 11 år på Sri Lanka och hur den vanliga vardagen efter munklivet varit minst lika viktig i hans andliga resa. Vad är närvaro och hur börjar man meditera? Varför är vänlighet så viktigt i arbetslivet? Är det fint att vara andlig? Och, kan Staffan gå på vatten? Det får du veta i detta avsnitt.

Avsnitt 2 – Naturen

Avsnitt 2 handlar om vår kärlek till naturen och hur viktig den har varit och är för vår andlighet. Vi berättar om våra pilgrimsvandringar, Maries fotmirakel, om Anna-Karins nåd, och hur naturen läkte den värsta fasen av depression. Vi undrar också, kan vi vara lite mer som ett träd?

Pilotavsnitt – vad är andlighet?

I första avsnittet får du äntligen veta varför podden heter Monkey Spirit. Du får ta del av människor på stans tankar om andlighet. Vi delar och samtalar om vad andlighet är för oss och vad som väntar i kommande avsnitt.

Kommande avsnitt

avsnitt 5 – resor och äventyr

Vad betyder resande och äventyr för dig? Mejla oss gärna och berätta om din starkaste andliga upplevelse under en resa eller äventyr till monkeyspiritpodcast@gmail.com

avsnitt 6 – Löpning

Kontakt

Mejla oss dina synpunkter och önskemål på monkeyspiritpodcast@gmail.com

Producent Anders Gustavson.