Vi är alla unika individer med specifika behov beroende på var vi befinner oss i livet och vad vi varit med om. Vad som är rätt för dig vet du bäst själv. Jag ger dig stöd och verktyg i ditt sökande efter svaren i enskilda konsultationer, kurser, workshop, retreat i Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness utifrån dina förutsättningar.

Jag heter Marie Androv och är 43 år. För mig har vägen till att må bra varit lång och stundtals krokig – och är fortfarande en resa där jag lär mig något nytt varje dag.

Som tonåring hade jag anorexi, svalt mig och sprang mig själv till urmärgling. För att jag kände mig värdelös. Under många år i vuxen ålder har jag levt med djup depression, känt en enorm tomhet. Ensamhet. För mig har det varit ett långt sökande efter meningen med livet.

I dag mår jag bra, även om välmående och glädje för mig är ett livslångt utforskande på balansens väg. Det är inte en händelse eller en metod som fått mitt liv att vända, utan flera olika.

Andningen får mig att stanna upp, känna mig lugnare och mer levande.

Yoga och träning – att röra mig och svettas – släpper spänningar i kroppen och tar mig tillbaka till nuet.

Mindfulnessmeditation och medkänsla gör mig medveten om mina vanemönster, påminner mig om att vara vänlig och där för mig själv genom svårigheter och utmaningar. Oavsett hur rastlös, ledsen, arg, frustrerad jag är när jag sätter mig i min morgonmeditation, känner jag mig alltid gladare och mer tacksam efteråt, över det jag faktiskt har.

Att vara i naturen, samt enkla Ayurvediska kost- och livsstilsråd hjälper mig att skapa rutiner i vardagen och balans i kropp och sinne.

Jag kallar det för att bli självtrygg®. För mig är Självtrygghet en process som innebär att jag tillåter alla slags känslor, möter upp dem med förståelse och medkänsla, svarar ann på mina behov, agerar självständigt, oavsett vad som pågår inom eller utanför mig.

Och jag går fortfarande i bitar ibland. Känner smärta. Skillnaden nu är att jag är min bästa vän. När jag har det jobbigt ger jag mig själv det jag behöver för att jag har tränat på att förstå vad som får mig att må bra.

Jag stannar upp och frågar mig själv: Min vän, vad behöver du just nu?

Glädje är en vana jag väljer varje dag.

Utbildningar i korthet

I mitt CV kan du läsa mer om mina utbildningar och erfarenheter.