Jag heter Marie Androv och lär ut metoder för att stärka motståndskraften och att stötta dig själv i vardagen. Innan jag utbildade mig till mindfulnesslärare, MediYoga terapeut och ayurvedisk hälso- och livsstilscoach, hade jag en karriär som journalist och tio års erfarenhet som kommunikationsansvarig på KTH.

Jag har studerat och praktiserat meditation i närmare 20 år, och har erfarenhet från många olika meditationsformer. Mindfulness meditationen ligger mig varmt om hjärtat eftersom den har inneburit en vändpunkt i mitt liv.

För mig har vägen till att må bra och hitta min mening i livet varit lång och stundtals krokig – och är fortfarande en resa där jag lär mig något nytt varje dag.

Som tonåring hade jag anorexi, svalt och sprang mig själv till utmärgling. För att jag kände mig värdelös. Under många år i vuxen ålder har jag levt med djup depression, känt en enorm tomhet. Ensamhet. För mig har det varit ett långt sökande efter meningen med livet.

I dag mår jag bra, även om välmående och glädje för mig är ett livslångt utforskande på balansens väg. Det är inte en händelse, ett val eller en metod som fått mitt liv att vända, utan flera olika: 15 års Mindfulnessmeditation, yoga och dans, andningsträning, vara i naturen, ayurveda, skapa rätt förutsättningar, omge mig med kära vänner.

Jag kallar det för att bli självtrygg®. För mig är Självtrygghet en process som innebär att jag tränar inre ro och stabilitet varje dag, tillåter alla slags känslor, möter upp dem med förståelse och medkänsla, svarar ann på mina behov, oavsett vad som pågår inom eller utanför mig.

Och jag går fortfarande i bitar. Känner smärta. Skillnaden nu är att jag är min bästa vän snabbare. Tiden mellan att jag fastnar i hot- och stress och reagerar, till att jag får tillgång till perspektiv, är mycket kortare.

Jag stannar upp och frågar mig själv: Min vän, vad behöver du just nu? Hur kan jag vara ett stöd för dig?

Glädje är en vana jag väljer varje dag.

På The Human Aspect kan du se min filmande berättelse om vägen ur depression

Vi är alla unika individer med specifika behov beroende på var vi befinner oss i livet och vad vi varit med om. Vad som är rätt för dig vet du bäst själv. Jag har intentionen att vara ett stöd och ge verktyg i ditt sökande efter svaren i enskilda konsultationer, kurser, workshop, retreat i Mindfulness, MediYoga, Andning och Ayurveda utifrån dina förutsättningar.

Utbildningar och erfarenhet i korthet

  • Authentic communication – mindful communication och Non-violent communication – Say What You Mean med Oren Jay Sofer.
  • Insight Dialogue – medvetenhet och insikt tillsammans i meditation och dialog. ”Insight Dialogue harnesses the power of mutual support and our responsiveness to others in service of clear understanding and release.”
  • Mindfulnesslärare genomgått 2-åriga Mindfulness Meditation Teacher Certification Programme (på plats) för Jack Kornfield och Tara Brach vid The Awareness Training Institute och UC Berkeley’s Greater Good Science Center. Mentor Christiane Wolf, LA Insight Meditation och Fakultetsmedlem, Center for Mindfulness, UMASS Medical School. Andra lärare och gästlärare: Jonathan Foust, Mindful movement och Body-Centered Inquiry, Kristin Neff, Self-Compassion, Judson Brewer, UMass Medical School, Center for Mindfulness.
  • Self-compassion med Kristin Neff och Chris Germer.
  • MediYoga Terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet utbildad för Göran Boll och Sara Emilionie.
  • Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige för Dr Sangeeta Balaprakash och Dr Vasant Lad, Ayurvedic Institute, USA, samt praktik och studier vid Kerala Ayurveda Hospital, Indien.
  • Andning och andningstekniker, Pranayama, för Sudhir Triwari, Kaivalyadhama Yoga Institute, och Sara Granström, Yogayama, samt instruktörsutbildning i Medveten Andning för Anders Olsson.
  • Föreståndare och Utbildningsansvarig MediYoga vid Depression, MediYoga Institutet, Stockholm 2015-2018.
  • Medlem av IAYT – International Association of Yoga Therapists.
  • FaRledare – Fysisk aktivitet på recept.

I mitt CV kan du läsa mer om mina utbildningar och erfarenheter.