Välkommen på konsultation, yoga eller workshop i mindfulness till Självtrygg.

Mindfulness och självmedkänsla i Jack Kornfield och Tara Brachs anda – insiktsmeditation eller Vipassana. I denna tradition tränar vi medveten närvaro och medkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor odlar vi vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

Mindfulness eller medveten närvaro innebär att du observerar upplevelsen precis som den är just nu, utan att döma eller analysera. Medvetenhet är ett klarseende som händer här och nu.

Meditation, är inte vad du tänker. Jack Kornfield

Genom att träna din förmåga att rikta uppmärksamheten på nuet kan du agera utifrån visdom och omtanke, och inte fastna i det förflutna eller framtid, som hindrar dig från att må bra.

Medveten närvaro tränar nämligen upp motståndskraften i den delen av hjärnan som styr vårt högre tänkande och känsloliv: Impulskontroll, empati, uppmärksamhet bl. a. När vi observerar och tillåter alla slags tankar och känslor blir det lättare att bygga en hälsosam och kärleksfull relation till oss själv och andra människor.

Självmedkänsla kan vara ett stort stöd både att fördjupa medveten närvaron, men också att vara din bästa vän när du tränar nya vanor och gör förändringar eller går igenom tuffa perioder i livet. Självmedkänsla stannar inte vid själva observerandet, utan vi agerar med vänliga ord, fysisk beröring, säga ja eller nej, handlingar i vardagen, när vi behöver dem. Vi möter upp smärtan, utforskar känslorna, sätter ord på dem. Inte för att det ska försvinna, utanför att vi behöver omtanke och medkänsla just nu.

Vill du lära dig grunderna eller fördjupa dig i mindfulness hos oss Självtrygg?
Självtrygg erbjuder Mindfulness workshopar eller enskilda konsultationer i mindfulness på Östermalm. Mindfulness ingår även i alla yogakurser