2 april, 2017, kl 9.00-16.00

Oavsett vad vi gör i livet är relationer oundvikliga. Vi är relationsvarelser och även den mest isolerade tillvaron innebär en relation. Till dig själv.

Relationer gör oss glada, ledsna, besvikna, frustrerade, stressade. I jobbet kan relationer få oss att ifrågasätta vår förmåga och bryta ner självförtroendet. Nära relationer och kärleksrelationer är ofta extra utmanande. Vi kanske ifrågasätter kärleken när personen inte beter sig som jag skulle gjort, eller förväntar mig.

Men hur kan det bli som vi vill när alla är olika? Ayurveda ger många värdefulla insikter. Varje person är unik men vi styrs av en dominerande kroppstyp, vata, pitta eller kapha, som avgör hur vi reagerar i relationer.

När vi förstår oss själva genom dessa typmönster är det lättare att leva mer närvarande och ha tålamod med andras beteenden. När vi förstår hur andra reagerar instinktivt behöver vi inte ta saker personligt. Istället kan vi agera utifrån förståelse och kärlek.

Allt börjar med att odla relationen till sig själv. Yogan visar dessutom hur vi kan möta en besvärlig person eller situation utifrån ett annat perspektivet: vad kan jag lära mig av det här? Mindfulness ger verktyg att härbärgera obehagliga känslor.

Under dagen kommer du få inblick i hur de tre kroppstyperna interagerar i olika situationer, i kärlek och vid stress. Vad som skapar missförstånd och mest fiktion i relationer. Tekniker för att odla relationen till dig själv och förhållningssätt att skapa bättre förutsättningar i kommunikation till andra.

Workshopens innehåll

  • Ayurvediska kroppstyperna
  • Typiska reaktionsmönster i relation
  • Odla relationen till dig själv
  • Förhållningssätt i kommunikation

Avgift: 950 SEK, inklusive kursmaterial te och frukt.

Boka din plats genom att skicka ett mejl till marie@sjalikropp.se

Datum och tid: söndag 2 april, 9.00-16.00
Plats: MediYoga Institutet, Värtavägen 35, ingång baksidan av huset. T-bana Karlaplan.