Survival of the fittest har gjort sitt

I skrivandes stund ligger jag i en bergsskreva vid havet på Madeira, där jag leder ett MediYoga och Mindfulness retreat, och lyssnar till vågorna som slår upp mot klipporna.

De livsdugligastes överlevnad (survival of the fittest) fungerar inte längre, står helt klart. De som har förmågan att stilla sig och stötta sig själv har bättre möjligheter att leva och älska i vårt moderna snabba samhälle. De som vet hur de ger sin kropp och själ näring. Survival of the Nurtured, kallar min lärare Tara Brach det.

Naturen ger mig näring. Naturen har lugnande effekt på kropp och sinne. En avslappnad hjärna har bättre förutsättningar att förstå och integrera vad den lär sig och upplever, än en hjärna som är spänd och snävt fokuserad på överlevnad.

Vad ger dig näring i vardagen? Var hämtar du kraft. Finner stöd?

I mindfulness meditation lär du dig att stilla sinnet och stötta dig själv under stress och förändring. Att utforska vad som ger dig näring och skapa mer inre stabilitet.

Mindfulness meditation kursstart 19 mars
Grund-fortsättningskurs i mindfulness meditation, tisdagar 19.15-20.45, 9 kurstillfällen, start 19 mars. Kursen fokuserar på att odla lugn och utveckla inre stabilitet i vardagen.
Sankt Paulsgatan 22, Mariatorget.
Läs mer under mindfulness meditation

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s