Meditation is not what you think…

Mindfulness meditation reducerar stress, minskar symtom vid ångest och depression, fokuserar uppmärksamheten bla, visar forskningen.

Kurserna och drop-inklasserna bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda, som integrerar både mindfulness och självmedkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor, odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

Mindfulness meditation grund- och fortsättningskurser

Tisdagar 19.15-20.45, Mariatorget. Kursstart 24 mars online.
I kursen fokuserar vi på att odla lugn och mer inre stabilitet genom att på olika sätt lära dig att fokusera uppmärksamheten och vara vänlig mot dig själv och andra i vardagen. Vi tar djup i de fyra grunderna i mindfulness: kroppen, känslor, tankar, vänlighet. I fortsättningskursen utforskar vi även medkänsla och motståndskraft.
Läs mer om kurser i mindfulness

Söndagsmeditation, Atmajyoti, Vasastan

Söndagar 16.00-17.00, Atmajyoti, Sigtunagatan 8.
Varmt välkommen på mindfulnessmeditation där vi utforskar olika teman som, tankar, självmedkänsla, vara med saker som de är, tacksamhet, medkänsla, jämnmod och glädje. Vi gör meditationer, rörelser, reflektioner och övningar som är enkla att integrera i din vardag.
Läs mer om söndagsmeditationen

Kvällsmeditation, Bergshamra

Torsdagar, 19.30-20.30, NÄRA, Bergshamra torg. Kursstart TBA
Avsluta dagen med en still stund i mindfulness meditation på NÄRA i Bergshamra tillsammans med mig på torsdagskvällar. Vi utforskar meditationer, rörelser, reflektioner och övningar som är enkla att integrera i din vardag.
Läs mer om kvällsmeditationen

KONTAKTA Marie Androv

Varmt välkommen till oss på Självtrygg!
Marie

Sagt om kursen

Med värme och engagemang har du givit mig en djupare förståelse för vad mindfulness innebär. Att vara sin egen bästa vän…den tanken gjorde starkt intryck på mig. Som många andra är jag bra på att vara självkritisk och kräva mycket av mig själv. Att behandla mig själv med vänlighet är tänkvärt.. Och att bara notera känslor och tankar, utan värderingar.
Kristina

Jag är så glad och tacksam över att gå i lära hos dig. Det är att som att serveras hemlagad näringsriktig mat efter att ha ätit på McDonalds för länge.
Jenny Sonesson

Det är helt magiska stunder med dig och underlaget i pärmen är fantastiskt. Jag har pärmen med dess storslagna innehåll på soffkanten, lätt tillgänglig. Tar ofta tag i den för att hitta tillbaka till något vi undersökt tillsammans. 💫🙏

Efter den här kursen är kroppen alltmer en del av mig. Annica Carlsson