Mindfulness

Mindfulness eller medveten närvaro innebär att du tillåter och utforskar upplevelsen precis som den är just nu, utan att döma eller analysera. Medvetenhet är ett klarseende som händer här och nu.

Genom att träna din förmåga att rikta uppmärksamheten på nuet kan du agera utifrån visdom och omtanke, och inte fastna i det förflutna eller framtid, som hindrar dig från att må bra och utforska din potential.

Medveten närvaro tränar nämligen upp motståndskraften i den delen av hjärnan som styr vårt högre tänkande och känsloliv: Impulskontroll, empati, uppmärksamhet bl. a. När vi observerar och tillåter alla slags tankar och känslor blir det lättare att bygga en sund relation till oss själv och andra människor.

Meditation, är inte vad du tänker. Jack Kornfield

Vill du utforska din potential i Mindfulness? Då kanske en halv eller hel workshopdag i Mindfulness är något för dig.

Workshopen ger dig grundläggande kunskap i medveten närvaro och medkänsla i Jack Kornfield och Tara Brachs anda. Vi upplever mindfulness, mindful rörelse och medkänsla i praktiken, och lär oss vilka de vanligaste hindren är och hur andningen och andra tekniker kan hjälpa oss överkomma dem.

Läs mer om Mindfulness workshop

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s