Logga in dig här och nu

Kanske upplever du att det är svårt att få in mindfulness i din vardag? Då kanske lösenord kan hjälpa dig. Själv har jag ändrat alla mina lösenord för att träna närvaro i digitala medier.

Hur många gånger om dagen loggar du inte in i olika system? Mejlen, sociala medier, streamingtjänster, bokningssidor… Inloggningar är perfekta tillfällen att träna mindfulness. Att påminnas om att stanna upp, ta paus, andas, vila. Vad du vill.

Lösenord kan fungera som en möjlighet att logga in dig här och nu. Ändra ditt nuvarande lösenord i det system du använder allra mest, t ex till andasmedvetet3gånger, pausa3minuter, noteradinomgivning1min eller något annat du önskar dig mer av.

Lösenord är också en möjlighet att skratta åt det dråpliga när vi är för stressade för att vara närvarande. Så många gånger jag skrivit in mitt lösenord 7-8 gånger innan jag blivit medveten om att jag inte riktigt här, och brustit ut i skratt.

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s