Ge dig själv eller någon närvaro i julklapp

The most important thing is to remember the most important thing. Suzuki Roshi

Det är lätt att glömma vad som är riktigt viktigt när livet rusar på.

Vad är det du lovar dig själv om och om igen men inte kan hålla? Stressa mindre, äta sundare, vara mer närvarande, gå ner i vikt, ha mer roligt? För att följa upp ett löfte behöver du ha hjärnan med dig.

Mindfulness tränar förmågan att möta motgångar utan att hjärnan kidnappas av dina vanemässiga reaktioner.

Du lär känna dig själva och förstår hur din kropp svarar ann på hot och stress och kan använda kunskapen för att hantera svårigheter och utmaningar. En kroppslig självmedvetenhet – somatisk, emotionell och relationell intelligens – som tillåter dig att stötta dig själv i de förändringar du vill göra.

Mindfulness, sati på pali – buddhismens äldsta källspråk – betyder just att minnas att vara närvarande. Genom att träna regelbundet programmera vi om hjärnan och nervsystemet att se på det som händer inom och utanför oss med helt andra ögon.

En julklapp kan kanske vara att ge dig själv eller någon annan möjligheten att vara mer närvarande och motståndskraftig i vardagen.

mindfulness grundkurs lär du dig enkla och kraftfulla mindfulness-färdigheter, så att du kan välja hur du vill agera istället för att reagera på tankar och känslor och navigera motgångar med mer lätthet.
Kursen går på Atmajyoti, Sigtunagatan 8, live och online. 10 tillfällen under våren med start 3 februari.

Ge dig själv eller någon närvaro i julklapp:

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s