Hur lättar du upp vardagsallvaret?

Att lära känna sig själv, särskilt de sidor vi inte gillar – någon annan gör så där, men självklart inte jag – eller bli vän med sin ångest, kan vara utmanande och svårt.

Själv har jag en inlärd fallenhet för att prestera i det mesta.

När jag går all in i mina att-göra-listor och måsten då åker humorn ut genom fönstret med huvudet före.

Som tur är har jag tränat mycket på att släppa på kraven och se det humoristiska när jag känner mig orolig för att inte leva upp till mina egna förväntningar.

Allt dansande har hjälpt mycket. Det går liksom inte att dansa om man tänker för mycket.

Ingen kommer ju heller dö. Det enda som händer är att jag lär mig någonting.

Jag försöker krydda mina tuffare stunder med lekfullhet. Som att se att min inre kritiker – Kärran – är lite galen när hon vill ta kontroll och styra upp i rädsla för att jag ska misslyckas. Eller som att anteckna med en fågelpenna på mina enskilda konsultationer. Lyssna på ordvitsar är oxå en favorit, som jag tycks vara rätt ensam om.

Vad gör du för att lätta upp vardagsallvaret?

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s