Sitt still i båten i sommar

I veckan var vi ute på sjön och fick motorstopp mitt i farleden. Svallvågorna gungade båten, vi drev, och barnen och min partner blev rädda. Jag drog fram årorna och satte dem i händerna på min partner och förklarade hur han skulle fästa dem och ro, för att att hålla säker kurs. Sedan vände jag mig till barnen och sa: ”Ingenting kommer att hända, jag ska bara tanka båten, sedan kan vi åka vidare. Jag har gjort det här många gånger”. Vilket inte var sant. Men snart var vi iväg och kom tryggt i hamn. Köpte lördagsgodis och återvände hem. Och vi hade en jättefin dag tillsammans.

Om en person är lugn och fortsatt vänlig, så sprider sig det till de andra i båten, trots att det gungar. För femton år sedan hade jag ställt mig upp och skrikit i båten. Helt plötsligt blev det så tydligt hur all min mindfulnessträning har förändrat mig i grunden och hur vi kan förändra hela vår värld bara genom att förbli lugna och vänliga.

I sommar kan du gå kortare kurser i mindfulness online med mig: meditationens grunderstärka medkänsla eller motståndskraft. Tre eller fem dagar i rad, 60 minuter om dagen. Välj tid som passar dig, morgon eller lunch. Du guidas genom meditation och reflektion och lär dig enkla tekniker som du kan använda i din vardag.
Läs mer om mindfulness online

MediYoga utomhus hela sommaren
Norra Djurgårdsstaden tis kl 17.30-18.30
Bergshamra ons kl 17.30-18.30

Efter denna ovanliga och ovissa vår, önskar jag dig en riktigt skön och vilsam sommar.

Varma hälsningar!
Marie

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s