”Meditation är mycket mer än bara avslappning”

ETT VERKTYG FÖR ATT LÄRA KÄNNA SIG SJÄLV OCH LÄKA.Mindfulnessläraren och mediyogaterapeuten Marie Androv berättar om vanliga missuppfattningar om meditation – och hur ett medvetet förhållningssätt kan förändra ditt liv till det bättre.

– De allra flesta förknippar meditation med lugn och avslappning, men det är snarare ett verktyg för att lära känna sig själv och läka. Meditationen hjälper oss att få kontakt med sådant vi har tryckt undan, säger Marie Androv, som föreläser och leder kurser och utbildningar i mindfulness och yoga i sitt företag Självtrygg.

Hennes första möte med mindfulnessmeditationen skedde under ett 10-dagarsretreat för 15 år sedan.

– När jag hade suttit stilla och följt mitt andetag och skannat kroppen i sex dagar, och sinnet äntligen började lugna sig, insåg jag att jag hade samma tankar hela tiden. Det var kanske fem olika tankestrukturer som upprepade sig, berättar Marie Androv.

Hon beskriver den insikten som något av en chock.

”För mig handlar mindfulness om att vara med situationer och personer som de är, inte som man önskar att de vore.”

Läs mer i artikeln i Yoga för dig

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s