Vad är viktigt i din vardag?

Sommaren ger utrymme för reflektion. I sommar fick jag boka av en tyst meditationsretreat på det lovande temat ”Frihet” för att ta hand om min sjuka katt, Liza.

Min första reptilhjärnereaktion var att jag nu gick miste om en möjlighet att bli upplyst – jag vet, det är lätt att fastna även på frihetsvägen. Frihet är en stark längtan som jag har haft med mig ända sedan jag var liten flicka. När jag berättade det för en kär vän, sa han: ”The only one who can enlighten you, is Liza.” Så vist och så sant.

Frihet är möjligt närsom- och varsomhelst, där du står, som Thich Nhat Hanh alltid påminner om.

Det är lätt att tappa bort vad som är viktigt bland alla måsten och mål i vardagen. Att livet är här och nu. Att vi har möjlighet att vara närvarande varje ögonblick i det som är viktigt och med dem som verkligen betyder något för oss.

Vad är viktigt för dig i vardagen? Vilka personer och levande varelser betyder något för dig? Hur kan varje möte och utmaning ses som en möjlighet att vara mer närvarande? Vad behöver du för att ge mer utrymme för livets under i vardagen den här hösten?

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s