Relationer

Oavsett vad vi gör i livet är relationer oundvikliga. Vi är relationsvarelser och även den mest isolerade tillvaron innebär en relation. Till dig själv.

Relationer gör oss glada, ledsna, besvikna, frustrerade, stressade. I jobbet kan relationer få oss att ifrågasätta vår förmåga och bryta ner självförtroendet. Nära relationer och kärleksrelationer är ofta extra utmanande. Vi kanske ifrågasätter kärleken när personen inte beter sig som jag skulle gjort, eller förväntar mig.

Men hur kan det bli som vi vill när alla är olika? Ayurveda ger många värdefulla insikter. Varje person är unik men vi styrs av en dominerande kroppstyp, vata, pitta eller kapha, som avgör hur vi reagerar i relationer.

När vi förstår oss själva genom dessa typmönster är det lättare att leva mer närvarande och ha tålamod med andras beteenden. När vi förstår hur andra reagerar instinktivt behöver vi inte ta saker personligt. Istället kan vi agera utifrån förståelse och kärlek.

Allt börjar med att odla relationen till sig själv. Yogan visar dessutom hur vi kan möta en besvärlig person eller situation utifrån ett annat perspektivet: vad kan jag lära mig av det här? Mindfulness ger verktyg att härbärgera obehagliga känslor.

Vill du lära lära dig mer om relationer utifrån ett ayurvediskt och yogiskt perspektiv?

2 april erbjuder jag en endags workshop i Relationer.

Läs mer om workshoppen Relationer

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s