Bästa mindfulnessläraren – naturen

Fascinerande hur snabbt något blir en vana. Promenad i 40 dagar. Nu skulle jag göra nästa vad som helst för att stuva om i mitt schema för att gå på min dagliga promenad.
Noterade häromdagen att längtan efter promenaden skapade stress i mig. Hade massor att göra. Först skrattade jag till åt ironin, sedan reflekterade jag: hur kan jag tillåta mig själv att vara totalt oblanserad, låta det vara precis som det är? Gå eller inte gå?

Även hälsosamma vanor kan ge upphov till ohälsosamma sinnesstämningar och begär. Gång på gång påminns jag om att vara medveten om vad som pågår och att jag ständigt förändras. Vaken för det som är närvarande just nu. Naturen hjälper mig med det.

Mindfulnessträningen är redan halvvunnen i naturen, som en klasskompis i mindfulnesslärarutbildningen sa till mig.

Jag promenerade den dagen. 40 dagar, och jag hade aldrig sett hur floden även flyter till vänster. Ljudet av sprickande is och fåglarna som sjöng vårsånger väckte mig till detta under.

#mindfulness #healthyhabits #självtrygg #insightmeditation #onlychangeispermanent #mindfulnessmeditation

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s