Ge tiden tid

Morgonmeditationen med Gil Fronsdal besvarade frågor jag ställt mig de senaste veckorna: vad har hänt i mig? Stor förändring i sinne och hjärta, ett skifte som sket gradvis, knappt märkbart. Häromdagen insåg jag att det nya är konstant (tills det förändras igen).

Gissa Gils tema på föreläsningen?
Förändring, och hur de olika processerna kan se ut. Men viktigast. Att ge sig själv tid och utrymme för förändringen. ”Tid tar tid”. Odla de rätta förutsättningarna och ge sig själv näring genom att träna Mindfulness, utan förväntningar. 

Mindfulness i vardagen och meditation har förändrat mig så radikalt att mitt sinne har svårt att ta in det ofattbara. Och det är först när jag tittar tillbaka jag kan se hur de små små stegen och tiden har sådan betydelse.

Insight Meditation Center, Redwood City, San Francisco, 12 november, 2017.

 

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s