Möt vår retreatvärd och vandringsledare i Nerja

Möt Ingrid @yogaresor vår vandringsledare och värd i Nerja, som skapat vår magiska yogaretreatplats i maj 2024.

Medicinsk yoga, vandring och antiinflammatorisk kost läkte hennes bröstcancer. Det enda som påminner om hennes långa kamp är ett trögt lymfsystem som får armen att spänna. Men hon har aldrig problem i Nerja.

– När jag såg bergen i Nerja blev jag helt salig, det här måste jag utforska. Och började vandra. För att få igång cirkulationen i armen vandrar jag alltid med stavar.

1995 startade Ingrid Nära personlig assistans för personer med funktionsvariationer och älskade sitt jobb.

Jag tyckte jag levde sunt innan cancern, åt mycket böner och rörde mig mycket men som egenföretagare hade jag förstås mycket stress, säger Ingrid.

När hon fick cancer ändrades allt. Ska jag överleva det här måste jag göra något radikalt, tänkte hon då. Började först yoga. Ställde om maten, tog bort allt rött kött, gluten och laktos. Men kanske viktigast var omställningen i tankar.

Vad är viktigt i livet, vem jobbar jag för? Jag hade ju valt att jobba för att alla skulle få lika villkor i livet, men priset blev min hälsa. 


Ingrid började ta hand om sig och anställde personal som kunde sköta företaget. Avgörande steget var att hon köpte ett ställe i Nerjas bergsby Frigilina – Casa LarWik – där hon har skapat en oas till sig själv och andra. Här finner hon lugnet med utsikt över havet och bergen, fåglarna kvittar, kaninerna skuttar på gräsmattan, bonden bredvid skördar, yogar till soluppgången. Och maten odlar och lagar hon själv.

Nu är det payback time, ge vidare allt gott som jag har kunnat skapa tack vare mitt företag.

Vem är Ingrid?

Glad, entusiasmerande, lyssnar in deltagarna och anpassar vandringen efter gruppen, och spelar fantastisk gong på terrassen.

Retreatinfo

Datum: 8-16 maj, 2024

Plats: Casa LarWik Frigilina, Nerja

Flyg till Malaga (ingår ej)

Endast 12 exklusiva platser
Mer information eller boka? sat-nam.se/yogaresor
Frågor? Skicka ett mejl till marie@sjalvtrygg.se

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach, mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Lämna en kommentar