Vad är viktigt för dig – på riktigt?

I stillheten innan allt drar igång ges utrymme och tid att reflektera över vad som är verkligt viktigt för dig och hur du vill förhålla dig till det nya året. Svaret kan fungera som en kompass genom ovisshet och utmaningar, visa var du vill lägga din energi och hjälpa dig vara mer sann mot dig själv i valen.

Tid att reflektera

Vi förändras, förutsättningarna förändras, världen förändras. Det som var viktigt igår kanske inte längre är lika viktigt idag. Eller så dras vi in i saker som inte är så viktiga och börjar tro att de är det, och driver längre och längre bort ifrån det som verkligen betyder något för oss. 

Att ställa frågan: vad är viktigt för mig? kan hjälpa oss att styra tillbaka till det som verkligen betyder något eller upptäcka att det som var viktigt förr inte längre är det.

Vad som är viktigt på riktigt för dig kan fungera som en kompass som hjälper dig hålla kursen genom förändring och ovisshet. Att vara sann mot dig själv. 

Prova att ställa frågan om och om igen, upp till fem minuter. Eller låt någon ställa frågan till dig och du antingen svarar inom dig eller högt till personen. 

Vad händer när du ställer frågan flera gånger? Får du samma svar eller förändras det? Hur förändras det?

Frågan ingår i en liten miniserie i själv-reflektion på Instagram, där jag frågor som varit hjälpsamma för mig. Kanske kan de vara ett stöd där du befinner dig just nu.
Du finner fler reflektioner på Instagram @marieandrov

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s