Vad skulle du gör om du inte vore rädd?

Rädsla är programmerad i vårt nervsystem, så att vi ska skanna vår omgivning efter hot för vår överlevnad. Men känslor bygger egentligen på hjärnans tolkningar utifrån tidigare erfarenheter. I själva verket har du redan tränat upp ett reaktionsmönster som går på autopilot.

Men är rädslan du känner befogad? Finns det ett förestående hot? 

Vad skulle du göra om du inte vore rädd? Eller, vad skulle du göra om du kände tillit? Hur skulle du kunna möta rädslan med vänlighet?

Tillit är motsatsen till rädsla.
Tänk på en person som får dig att känna tillit. Eller när du kände tillit senast, till en person eller situation? Bli sedan medveten om rädsla du känner men var kvar i tillit. Hur känns det nu?

”Fear is the cheapest room in the house, I’d like to see you in better living conditions.”
Hafez

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s