Vilket vägskäl står du vid?

Det största privilegiet i nära relationer är att vänner och kära tar sig tid att lyssna på något som kanske bara betyder något för mig. Hur galet det än är. Kanske kommenterar de eller lyfter fram andra aspekter på en händelse eller problem. Eller bara lyssnar och ställer frågor som får mig att se mig själv och mina utmaningar ur ett större perspektiv. Så att jag kan kliva ur och lossna där jag fastnat. Utvecklas och våga tro på eller i bästa fall göra de förändringar jag längtar efter. 

Förutom att jag verkligen upplevt effekten av nyfikna frågor i mina nära relationer – vi kan helt enkelt inte veta hur en annan människa känner eller tänker – så har jag också insett att ställa frågor är höjden av medkänsla. Att aldrig utgå ifrån att du vet säkert vad som pågår i en annan människa. Det gäller även dig själv. 

Du kan ställa nyfikna frågor till dig själva och ta tid att lyssna på och reflektera över var du befinner dig och vad som verkligen betyder något för dig just nu. 

Själv-reflektion visar dig mer av vem du är bortom programmeringar och vanebeteenden. Det är en grundläggande förmåga i att bli mer medveten och stå stark i förändring och ovisshet.

I några inlägg tänkte jag ställa frågor till dig. Kanske kan de vara hjälpsamma där du är just nu. Här är de första två frågorna:

Vilket vägskäl står du vid nu? Vilka åtaganden har du som du inte längre tror på?

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s