FALL in LOVE

Hösten är här. Kall, krispig. Jag har hört många som fasar inför kylan och mörkret. Rädslan att fastna i stressen över att inte ha tid till allt som ska göras. Hur kan jag FALL in love med tillvaron som den är istället för att falla in i nedbrytande vanor?

I en värld som går allt snabbare kanske du behöver ta tid för att stressa av, vila, vara vänlig mot dig själv. Själv vet jag nästan inget snabbare sätt att växla om från stress till lugn än att andas djupare och längre andetag. Tre medvetna andetag är allt som krävs. Närsomhelst. Varsomhelst.

Tankar om brist på tid ger upphov till stress, visar forskningen.

Därför älskar att klockan i yogasalen har stått stilla sedan jag flyttade in i NÄRAs lokal i Bergshamra. Tiden är alltid tillräcklig här. “Bara vara och inte behöva tänka på tid är underbart”, sa en av deltagarna, som upplever att inte ha koll på tiden är värsta tänkbara. Perfekt mindfulnessträningen, menar jag.

Om tiden vore tillräcklig, hur skulle det kännas just nu?

#andningrenamedicinen #långadjupaandetag #medvetenandning

 

 

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s