Hur läran landar i hjärtat

När vi förlorar någon kär, blir lämnade, svikna och hjärtat går i bitar, det är då som den regelbundna mindfulness träningen visar sin verkan. Det är då som allt vi lärt oss förkroppsligas och vi helt plötsligt kan svara ann med vänlighet och visdom. Som om att hjärtat måste möta smärtan och öppnas för att vi verkligen ska vakna, förstå och förändras.

En vän och mindfulnesslärarkollega Titou Cardoso påminde mig om denna fina historia, här citerad som min lärare Jack Kornfield återberättar den i sin bok, “A Lamp in the Darkness: Illuminating the Path Through Difficult Times:

”In the Jewish mystical tradition, one great Rabbi taught his disciples to memorize and contemplate the teachings and place the prayers and holy words on their heart. One day a student asked the Rabbi why he always used the phrase “on your heart” and not “in your heart,” and the master replied, “Only time and grace can put the essence of these stories in your heart. Here we recite and learn them and put them on our hearts hoping that some day when our heart breaks they will fall in.”

#mindfulness #metta #vänlighet #jackkornfield #embodying #självtrygg

Publicerat av

Marie Androv

Mindfulnesslärare utbildad för Jack Kornfield, Tara Brach och mentor Christiane Wolf vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. MediYoga terapeut och lärare med minfulnesskompetens vid MediYoga Institutet. Ayurvedisk hälso- och livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA. Fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama. Certifierad FaRledare-fysisk aktivitet på recept. Läs mer om min bakgrund och erfarenheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s