Självtrygg erbjuder workshopar som lägger grunden till inre lugn och stabilitet: Mindfulness, meditation, medkänsla, Andning som medicin,  relationen till dig själv och andra. 

Fredagsmys på Nirvana 16.00-17.30

Landa mjukt in i helgen.
28 november: TACKSAMHET
När vi är fast i stress vill vi att saker ska vara som vi vill. Men i själva verket förändras ju allt. På samma sätt kan vi växla om vårt sinnestillstånd med tacksamhetsträning.
Fredagsmys kl 16.00-17.30 på Nirvana, Södermalm

Kom igång och meditera

Vill du komma igång och meditera? Workshopen är för dig som har provat att meditera eller vill utveckla en regelbuden praktik. Vi utforskar grundläggande mindfulnessmeditationer, du lär dig förhållningssätt att möta utmaningar och stötta dig själv i meditationen.
Workshopen ingår i en serie på 6 söndagar 15.00-16.30 på Nirvana, Södermalm.

Lär dig meditera – 1 februari

Meditation odlar lugn, utvecklar inre stabilitet och förmågan att hitta tillbaka till dig själv i vår snabba värld. Under denna halvdag lär vi oss vad meditation är och grunderna i mindfulness meditation. Vi utforskar olika meditationssätt och ankare, och hur vi kan förhålla oss till vanliga utmaningar i meditationen och vardagen.
Läs mer om workshopen

Stärk dina relationer – 13 oktober

Stärk dina relationer till andra genom ökad närvaro och medkänsla. I workshopen utvecklar vi vår färdigheter i relationer och lär oss hantera känslor, stärka medkänsla och kommunicera behov.
Workshopen integrerar klokskap från ayurveda, yogisk andning, mindfulness och medkänsla, och mindful kommunikation.
Läs mer om workshopen

Andning – rena medicinen – TBA

Lär dig andas dig lugn och få mer energi, och dra fördel av kroppens egen intelligens för att reglera känslor. Hur vi andas påverkar nervsystemet, kroppens stressrespons direkt. Ett långt djupt andetag är därför bland det mest effektiva sättet att ta kontroll över stressen, slappna av och lugna sinnet.
Läs mer om workshopen

Vila och vänlighet – TBA

Varför vila och vänlighet? För att det är så mycket lättare att må bra och lyckas med det vi vill när vi vilar och är vänliga mot oss själva. Vi lär oss hur vi kan träna och aktivera vilsamma och vänliga vanor i vardagen.
Läs mer om workshopen

SAGT OM WORKSHOPEN

Upplägg och innehåll får högsta betyg! Din förmåga att förmedla och leda var SÅ proffsig! Och att träffa dig som människa var en upplevelse som jag inte glömmer!
Irja, mindful teambuilding workshop

Jag tyckte att dagen var väldigt användbar för mig, både andningen och nya tankar om mina känslor och hur jag ska hantera svåra situationer mer samlat. Jag tycker att ditt sätt att leda övningarna var jättebra, icke dömande, ingen prestation och accepterande – jättebra!
Sara, Vila och Vänlighet

Dagen innehöll något för alla. Det var intressant att se hur jag och min kompis tog till oss av helt olika delar av dagen. När vi pratade efteråt var vi båda överens om att vi fått flera aha-upplevelser men inte av samma delar av dagen. Malin, Vila och vänlighet