Meditation is not what you think.

Jack Kornfield

Mediation Made Easy minikurs

Meditationsinstruktioner är ofta enkla. Varför är det ändå inte lätt att meditera? Tankar och känslor lever sitt eget liv och styr oss. Det är enkelt att säga ”tro inte på dina tankar”. Men i verkligheten är vanemönstren väldigt starka.

Men det behöver inte vara så svårt att meditera. Och det finns så många fler sätt att meditera på än att sitta som en Buddha.

Den här minikursen om tre tillfällen ger dig enkla verktyg och förhållningssätt att lättare hitta in i meditation på ett sätt som passar dig. Kursen är för dig som vill komma igång och meditera. Kursen bygger på mindfulnessmeditation, MediYoga och motståndskraft. Inga förkunskaper behövs.

 • Vi startar varje klass med andning och ett par mjuka medicinska yogaövningar för att lugna nervsystemet och landa.
 • Därefter samtalar vi om dagens tema, mediterar och reflekterar.

KURSINFO – start 12 januari

TID Torsdagar, 90 min, 19.15-20.45
3 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 12-26 januari, 2023.
KURSAVGIFT  650 kr, inklusive meditationer på ljudfil.
PLATS Inbalance Yoga, Hornstulls strand 8
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.


 

Mindfulness i vardagen

Mindfulness i vardagen är en grundkurs som guidar dig steg för steg till mer närvaro, inre ro och motståndskraft (resiliens) i din vardag.

Under tio kurstillfällen lär du dig utveckla din förmåga att vara medvetet närvarande genom att på olika sätt träna uppmärksamheten och att vara medkännande mot dig själv och andra. Du lär dig enkla och kraftfulla mindfulness-färdigheter, så att du kan agera istället för att reagera på tankar och känslor, navigera motgångar med mer lätthet och vara med saker som de är.
 

Kursen är för dig som vill utveckla mindfulness tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs.

Kursinfo – start 2 februari

TID Torsdagar, 90 min, 18.30-20.00
10 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 2 februari-13 april, 2023. Uppehåll 6 april.
KURSAVGIFT 10 kurstillfällen 3 500 kr, inklusive kursmaterial och meditationer på ljudfil. Varje kurstillfälle spelas in så att du kan ta igen eventuellt missat tillfälle.
PLATS Atmajyoti Yoga, Sigtunagatan 8, samt livsänt på Zoom
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Boka kurs (Atmajyoti)

Vill du gå vidare i din mindfulnessträning? Kurserna Starkare motståndskraft eller medkännande kommunikation online kanske är något för dig.

KONTAKTA Marie Androv

Om mindfulness 

Kursen bygger på Mindfulnesstraditionen Theravada –insiktsmeditation – i Jack Kornfield och Tara Brachs anda. Insiktsmeditation integrerar både mindfulness och medkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor, odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

Hur det går till

 • Vi börjar varje kurstillfälle att landa på plats/mindful rörelse.
 • Tar del av ett kort mindfulnessföredrag på olika teman.
 • Sitter i meditation i 20-30 minuter.
 • Frågor-och svarsstund.

Mindfulness har flera påvisade positiva effekter:

 • Reducerar stress
 • Minskar symtom vid ångest och depression
 • Fokuserar uppmärksamheten
 • Stärker immunförsvaret
 • Ökar medkänslan
 • Föryngrar hjärnan

Läs mer om forskningen

 

Sagt om kursen

Jag älskade sättet du blandade teori/forskning, litteratur och egna erfarenheter
Sara Lavin

Med värme och engagemang har du givit mig en djupare förståelse för vad mindfulness innebär.
Att vara sin egen bästa vän…den tanken gjorde starkt intryck på mig. Som många andra är jag bra på att vara självkritisk och kräva mycket av mig själv. Att behandla mig själv med vänlighet
är tänkvärt.. Och att bara notera känslor och tankar, utan värderingar.
Kristina

 

 

Jag är så glad och tacksam över att gå i lära hos dig. Det är att som att serveras hemlagad näringsriktig mat efter att ha ätit på McDonalds för länge.
Jenny Sonesson

Det är helt magiska stunder med dig och underlaget i pärmen är fantastiskt. Jag har pärmen med dess storslagna innehåll på soffkanten, lätt tillgänglig. Tar ofta tag i den för att hitta tillbaka till något vi undersökt tillsammans. 💫🙏

Efter den här kursen är kroppen alltmer en del av mig. Annica Carlsson