Har du tappat lusten, känner dig nedstämd, utmattad, deprimerad, har ångest eller annan psykisk stress eller press som gör vardagen tuff? Behöver du hjälp med stresshantering för att klara av vardagen eller kunskap och verktyg att hjälpa andra i deras vardag?

Programmet i självtrygghet ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, energin och lusten.

Kronisk stress, utmattning, ångest och depression ökar lavinartat i vårt samhälle. Istället för att tjäna oss blir vi slavar under tankar och känslor. Fast i stress, oro, ältande, som hindrar oss från att må bra och använda vår potential.

Programmet grundar sig i forskning i neuroplasticitet som visar att hjärnan är formbar utifrån erfarenhet och inlärning. Det innebär att vi kan ändra på våra vanemönster genom att träna nya vanor som stärker hjärnans återhämtningsförmåga och motståndskraft mot stress, samt växla om nervsystemet till lugn och trygghet.

Självtrygg program syftar till att förebygga och återhämta från stress, utmattning och depression genom att ge verktyg att stärka kroppens förmåga att koppla om till lugn, energi och lust.

Programmet bygger på att olika orsak och respons leder till att vi tappar lusten, känner oss nedstämda, deprimerade, utmattade och att vi därför har olika behov för att må bra. Andningstekniker, yogaövningar/mindful rörelse, mindfulness meditationer och tekniker och reflektioner anpassas därefter.

Självtrygg integrerar Mindfulness, MediYoga, Andning, Ayurveda – och hjärnforskning, samt mitt arbete med utbildning, kurser och enskilda konsultationer i depression.

Programmets moduler:

Kroppsnärvaro
Andning
Ta paus i vardagen
Bli medveten om tankemönster
Möta känslor
Vara sin egen bästa vän
Vara med saker som de är
Motståndskraft

Svensk forskning visar att stillsamma yogapass är lika effektivt som antidepressiva preparat och KBT vid lätt och måttlig depression. Djupandning och andningstekniker minst två gånger i veckan minskar depressionssymptom, visar forskning. Mindfulness har visat sig minska symptom vid depression och ångest samt vara effektiv vid stresshantering.
Läs mer om forskning

Programmet i självtrygghet erbjuds till privatpersoner som sammanhängande kurser eller enskilda moduler i form av workshops, eller som utbildning på arbetsplatsen. Upplägget anpassas alltid utifrån individens eller gruppens specifika behov.

PRAKTISK INFORMATION

UTBILDNINGSOMGÅNG hösten 2021

10-12 november, kl 9-16
Anmäl ditt intresse till marie@sjalvtrygg.se

PRIS

Utbildningen kostar 4 900 SEK inkl. moms för privatperson, exkl. moms för företag. I priset ingår lärarledd undervisning, handledning, utbildningskompendium, digitala övningsuppgifter och meditationer.

Betalningsvillkor

Avgiften betalas minst en månad före utbildningsstart. Behöver du avboka din anmälan mer än 30 dagar före utbildningsstart, återbetalas utbildningsavgiften. Återbetalning mindre än en månad före utbildningsstart, sker endast mot uppvisande av läkarintyg.

PLATS

Utbildningen äger rum online på Zoom tills restriktionerna hävs.

Vill du veta mer om hur Självtrygg kan passa dig eller din arbetsplats?
Kontakta Marie Androv

Mer information om aktuella kurser i Självtryggprogrammet.