Yogakurserna integrerar Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness och bygger på mjuka rörelser, som alla kan göra, massa långa djupa andetag, mindfulnessmeditationer och reflektioner.

Kurserna har olika tema men syftar till ge stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Kurserna våren 2018 hålls på Söder och Östermalm.

Mindfulness & MediYoga

Torsdagar 17.30-19.00
Plats: Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22

Kursen syftar till att stärka din självtrygghet genom att fördjupa den medvetna andningen och släppa spänningar i kropp och sinne med mjuk MediYoga och mindfulness. Kursen riktar sig till alla, inga förkunskaper krävs.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser och även kort daglig träning minskar stress, ger bättre sömn och ökad livskvalitet. Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.

Kursinfo

TORSDAGAR 90 min, 17.30-19.00
13 KURSTILLFÄLLEN med start 1 februari en gång i veckan. Sista kurstillfälle 3 maj.
7 kurstillfällen för varannan-vecka-föräldrar.
Uppehåll: påsk 29 mars.
PLATS Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget
KURSAVGIFT 2 500 SEK inkl kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Anmälan är bindande.
DROP-IN 150 kr, betalas på plats eller via Swish 070-972 13 62.

KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut och lärare, Mindulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.

Boka kurs

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv

Självtrygg vid utmattning och depression

Programkursen i Självtrygghet är för dig som lever med depression, utmattning, ångest eller annan psykisk stress som gör vardagen tuff.

Yogapassen ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, lusten och energin. Långa djupa andetag och mindfulnesstekniker och reflektioner vävs in i mjuka men djupverkande yogapass, som alla kan göra. Ett pass avslutas med vila och meditation. Inga förkunskaper krävs.

Svensk forskning visar att stillsamma yogapass är lika effektivt som antidepressiva preparat och KBT vid lätt och måttlig depression. Djupandning, andningstekniker och mindfulness minskar depressionssymptom, ångest och stress.
Läs mer om forskningen

Kursinfo

FREDAGAR 90 min, 10.30-12.00
11 KURSTILLFÄLLEN: 9, 16, 23 feb, 9, 16, 23 mars; 6, 13, 20, 27 april; 4 maj.
PLATS Humlegårdsgatan 13 B i Babygruppens mysiga lokaler.
KURSAVGIFT 2 300 kr. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle.
Anmälan är bindande.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut, specialiserad inom depression, Mindfulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach.

Boka kurs

Frågor

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv