Yogakurserna syftar till att ge stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje. Mjuka rörelser, som alla kan göra, massa långa djupa andetag, mindfulnessmeditationer och reflektioner.

Kurser hösten 2019
NÄRA, Bergshamra torg, MediYoga Center, Norrtullsgatan 20, mindfulness meditationen äger rum på Ester-Adele Yoga, Mariatorget

Mediyoga är en terapeutisk yogaform, enkla, mjuka rörelser, andningstekniker och meditationer som alla kan göra. Sittande på stol, på golvet, eller liggandes. Inga förkunskaper behövs.
Forskning visar att Mediyoga (medicinsk yoga) har en mycket god effekt på bland annat stress, sömnsvårigheter, högt blodtryck, smärta.

MediYoga och Medkänsla

Onsdagar 17.30-19.00
Plats: MediYoga Center, Norrtullsgatan 20

I kursen MediYoga och medkänsla utforskar vi ett medkännande förhållningssätt till kropp och sinne i mjuka rörelser som alla kan göra. Andningen är central i passen och vi tränar på att låta de långa djupa andetagen leda rytmen i rörelserna. Passen integrerar Ayurvedans perspektiv på kroppstypernas specifika rörelse- och livsstilsbehov. Vi tränar på att utveckla förmågan att vara vänliga och stötta oss själva på mattan och i vardagen. Du får med dig enkla övningar som du kan träna mellan kurstillfällena.

Kursinfo

ONSDAGAR 90 min, 17.30-19.00
18 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 21 augusti, sista tillfälle 18 december.
PLATS MediYoga Center, Norrtullsgatan 20
BOKASMediYoga Center Stockholm

Boka kurs

MediYoga Drop-in

Måndagar 10.00-11.00
Plats: NÄRA Bergshamra torg, Rådjursstigen 7

Kursen fokuserar på att släppa spänningar och stress och stärka kropp och sinne med mjuk MediYoga. Andningen är central i MediYoga och vi tränar på att låta de långa djupa andetagen leda rytmen i rörelserna. Varje pass avslutas med avslappning och meditation.

Kursinfo

MÅNDAGAR 60 min, 10.00-11.00
16 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 26 augusti, sista tillfälle 16 december.
Uppehåll: 28 oktober (höstlov).
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
PRIS DROP-IN 125 kr, betalas på plats eller via Swish 070-972 13 62.
Klippkort 10 gånger, 1 000 kr.

Boka kurs

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv

MediYoga och Mindfulness

Återhämtning och stresshantering

Torsdagar 18.00-19.15
Plats: NÄRA Bergshamra torg, Rådjursstigen 7

Kursen vänder sig till dig som behöver återhämtning och verktyg att hantera vardagsstressen. Yogaövningar, djupandning, mindfulness meditationer och reflektioner ger möjlighet att bli medveten om samspelet mellan kropp, tanke och känsla, förstå din behov och hur du kan bättre stötta dig själv i vardagen.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mjuka men djupverkande MediYogaövningar släpper spänningar i kropp och sinne. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser, närvaroträning och även kort daglig träning minskar stress, symptom vid ångest och depression och ger bättre sömn, och ökad livskvalitet.

Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.

Kursinfo

TORSDAGAR 75 min, 18.00-19.15
14 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 5 september, sista tillfälle 12 december.
Uppehåll: 7 november
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
PRIS 2 400 kr inkl. kursmaterial. Drop-in 200 kr, i mån av plats.

Boka kurs

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv

Självtrygg vid utmattning och depression

Programkursen i Självtrygghet är för dig som lever med depression, utmattning, ångest eller annan psykisk stress som gör vardagen tuff.

Yogapassen ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, energin och lusten. Långa djupa andetag, mindfulnesstekniker och reflektioner vävs in i mjuka men djupverkande yogapass, som alla kan göra. Ett pass avslutas med vila och meditation. Inga förkunskaper krävs.

Svensk forskning visar att stillsamma yogapass är lika effektivt som antidepressiva preparat och KBT vid lätt och måttlig depression. Djupandning, andningstekniker och mindfulness minskar depressionssymptom, ångest och stress.
Läs mer om forskningen

Kursinfo

TORSDAGAR 90 min, 10.30-12.00
11 KURSTILLFÄLLEN Kursstart TBA
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
KURSAVGIFT 2 100 kr. FaR-rabatt 5 procent på kursavgiften. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle. Anmälan är bindande.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut, specialiserad inom depression, Mindfulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach.

Boka kurs

Frågor

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv