VERKTYG FÖR EN VÄLMÅENDE VARDAG

Utbilda dig till Mindfulnessguide med inriktning på medveten närvaro, meditation, medkänsla och motståndskraft. Utbildningen ger dig kompetens att leda dig själv och andra genom motgångar och stress, stärka förmågan till snabbare återhämtning och öka tillfredsställelse och välmående i vardagen.

Omfattning

Utbildningen omfattar 8 heldagars lärarledd undervisning, inklusive en heldagsretreat i tystnad (55 timmar), fördelat över fyra månatliga två-dagarsträffar våren 2021. På grund av rådande restriktioner ges utbildningen endast online till våren.
Mellan utbildningsträffarna får deltagaren handledning och utövar daglig träning som innefattar mindfulness och reflektion både enskilt och i grupp.

Upplägg

Utbildningsprogrammet till mindfulnessguide bygger på medveten närvaro, mindfulness meditation och (själv-) medkänsla, neurovetenskap, forskning i resilience och glädje, somatisk intelligens och reflektion med fokus på insikt.

Programmet ger teoretisk, praktisk och pedagogisk grund att guida andra i mindfulness meditation, medkänsla och psykologisk motståndskraft med förståelse för människors olika behov. Undervisning och metoder är i huvudsak upplevelsebaserad och omfattar praktiska övningar, meditation, reflektion, erfarenhetsutbyte, teori och pedagogik.

Innehåll

  • Mindfulness och insiktsmeditation som metod
  • Mindfulness och neurovetenskap
  • Psykologisk motståndskraft och kroppens återhämtningsförmåga
  • Somatisk intelligens
  • Uppmärksamhetens fysiologi och funktion i närvaroträning
  • Medkänsla och vinster med att stötta sig själv och vara vänlig mot andra
  • Mindful pedagogik: upplevelsebaserad inlärning och erfarenhetsutbyte
  • Guida mindfulnessövningar, meditationer och reflektioner

Utbildningen passar dig som vill utvecklas personligen eller guida andra i grupp eller enskilt. Antagningskravet är att du har gått en grundläggande kurs i mindfulness eller har motsvarande erfarenhet från egenträning eller retreat.

Certifiering

Efter avslutad utbildning, hem- och gruppövningar erhålls diplom i certifierad Mindfulnessguide. Ett missat tillfällle kan tas igen via videoinspelning, fler missade tillfällen tas igen på kommande utbildningsomgångar.

Om läraren

Marie Androv är mindfulnesslärare och har genomgått Mindfulness Meditation Teacher Certificate Program för Jack Kornfield och Tara Brach. Hon har 10 års erfarenhet som kommunikationsansvarig på KTH, där hon startade utbildning i forskningskommunikation för studenter och forskare. Marie har tidigare karriär som journalist i Washington D.C och programkoordinator för Centralasien och Östafrika på SIDA, och har bland annat bott i Kyrgyzstan.

Marie är även MediYoga terapeut och under flera år föreståndare och ansvarig för fortutbildningen i MediYoga vid Depression vid MediYoga Institutet, Stockholm. Hon är utbildad ayurvedisk livsstilscoach för Dr Sangeeta Balaprakash i Sverige, Dr Vasant Lad, USA och studier och praktik i Indien med arbetserfarenhet från sjukhus i Indien.

Marie har studerat och praktiserat mindfulness meditation i över 15 år, men har erfarenhet från många olika meditationsformer. Mindfulness meditationen ligger henne varmt om hjärtat och förhållningssätten har inneburit en vändpunkt i hennes liv. Hon brinner för att guida och inspirera till den inre ro, stabilitet och frihet som kommer med att odla närvaro och medkänsla.

Praktisk information våren 2022

Utbildningen hålls två heldagar lördag och söndag.

Plats: Utbildningen äger rum online på Zoom under restriktionstider.

Datum: 19-20 februari, 19-20 mars, 23-24 april, 21-22 maj

Tid: 9.00-16.00

Informationsträff online

6 december, 2021, kl 17.30-18.30
10 januari, 2022, kl 17.30-18.30
Anmäl ditt intresse till marie@sjalvtrygg.se

Pris

Utbildningen kostar 12 500 SEK inkl. moms. I priset ingår lärarledd undervisning i 8 hela dagar, handledning, utbildningskompendium, digitala övningsuppgifter och meditationer.

Betalningsvillkor

Anmälningsavgift på 3 000 SEK utgår vid anmälan för att säkra din plats på utbildningen, resterande belopp betalas minst en månad före utbildningsstart. Behöver du avboka din anmälan mer än 30 dagar före utbildningsstart, återbetalas utbildningsavgiften minus anmälningsavgiften tillbaka. Återbetalning mindre än en månad före utbildningsstart, sker endast mot uppvisande av läkarintyg.

Begränsat antal platser till 10.

Anmälan

Sagt om utbildningen

Jag vill verkligen lyfta fram hur bra strukturen, övningarna och upplägget är som du har gett oss! Det känns tydligt, engagerande, intressant och tryggt… du har en väldigt behaglig röst och takt (balans mellan ord och tystnad) i din guidning. Något jag upptäckte har en betydelse för mig iallafall. Ditt jordnära och lättsamma sätt gör det enkelt för oss andra att våga öppna upp oss, så tack även för det! Josephine