VERKTYG FÖR EN VÄLMÅENDE VARDAG

Utbilda dig till Mindfulnessguide med inriktning på medveten närvaro, meditation och medkänsla. Intentionen med utbildningen är att öka inre ro, stabilitet och vänlighet för dig själv och andra. 7 heldagars (45 tim) lärarledd undervisning, inklusive en heldagsretreat i tyst vila, fördelat över tre helger hösten och vintern 2019-2020.

Utbildningsprogrammet till mindfulnessguide bygger på medveten närvaro, mindfulness meditation och (själv-) medkänsla, hjärnforskning, kroppsmedvetenhet, andning och reflektion med fokus på insikt.

Om utbildningen

Programmet ger dig teoretisk, praktisk och pedagogisk grund att guida andra i mindfulness meditation och medkänsla med förståelse för människors olika behov. I utbildningen ingår teori, praktik, meditation, övningar, reflektion, delning, pedagogik, handledning och hemmaträning mellan träffarna.

Utbildningen passar dig som vill utvecklas personligen eller så småningom guida andra. För att guida andra i närvaro och medkänsla krävs att du själv är förankrad i mindfulness genom att träna regelbundet. Den egna praktiken handlar om att förstå vad det innebär att stiga ur reaktiviteten, reglera känslor och odla inre ro och stabilitet. Därför ligger stor vikt i denna grundläggande utbildning på att stärka närvaro och medkänsla i din vardag.

Ur innehållet

 • Grundläggande förståelse i mindfulness och medkänsla:
  – Vad mindfulness kan bidra med i livskvaliteten och välmående.
  – Forskning på mindfulness och medkänsla. Vad hjärnforskningen vet om meditationens påverkan på hjärnan och nervsystemet.
  – Introduktion till koncept och grundläggande meditationstekniker, övningar och reflektioner som vi utforskar under utbildningsdagarna och du tränar mellan kurstillfällena.
 • Fördjupa förmågan att vara med situationer och personer som de är:
  – Förståelse för och träning i medvetenhet om kroppens signalsystem och intelligens.
  – Medkänsla och vinster med att stötta sig själv.
  – Förhållningssätt och fördelar med att vara med saker som de är.
  – Utforska sätt att stärka kontakten med din intuition.
 • Guida andra:
  – Ramverk, förhållningssätt och etiska regler för hur vi guidar.
  – Den egna processen och guida andra i deras process.
  – Behovsanpassad meditation.
  – Förståelse för grunderna i mindful kommunikation, sätt vi guidar på, lyssnar, ställer frågor och leder reflektion.
  – Medveten närvaro och medkänsla genom personliga vardagshistorier och fördjupad reflektion.
  – Praktisk träning i att guida och dela erfarenheter.
  – Handledning och träningsgrupp.

Certifiering

Efter avslutad utbildning, hem- och gruppövningar erhålls diplom i certifierad Mindfulnessguide.

Om läraren

Marie Androv är mindfulnesslärare och har genomgått Mindfulness Meditation Teacher Certificate Program för Jack Kornfield och Tara Brach. Hon har 10 års erfarenhet som kommunikationsansvarig på KTH, där hon startade utbildning i forskningskommunikation för studenter och forskare. Marie har tidigare karriär som journalist i Washington D.C och programkoordinator för Centralasien och Östafrika på SIDA, och har bland annat bott i Kyrgyzstan.

Marie är även MediYoga terapeut och under flera år föreståndare och ansvarig för fortutbildningen i MediYoga vid Depression vid MediYoga Institutet, Stockholm. Hon är utbildad ayurvedisk livsstilscoach för Dr Sangeeta Balaprakash i Sverige, Dr Vasant Lad, USA och studier och praktik i Indien med arbetserfarenhet från sjukhus i Indien.

Marie har studerat och praktiserat mindfulness meditation i över 15 år, men har erfarenhet från många olika meditationsformer. Mindfulness meditationen ligger henne varmt om hjärtat och förhållningssätten har inneburit en vändpunkt i hennes liv. Hon brinner för att guida och inspirera till den inre ro, stabilitet och frihet som kommer med att odla närvaro och medkänsla.

Praktisk information

Datum

19-20 oktober
23-24 november
10-12 januari

Informationsträff

9 maj, kl 19.30-20.30
11 juni, kl 19.15-20.45
27 augusti, kl 19.15-20.45
Anmäl ditt intresse till marie@sjalvtrygg.se

Pris

Utbildningen kostar 12 500 SEK. I priset ingår lärarledd undervisning i 7 hela dagar, handledning, utbildningskompendium, digitala övningsuppgifter och meditationer, samt fika med frukt och nötter under utbildningsdagarna.

Betalningsvillkor

Anmälningsavgift på 3 000 SEK utgår vid anmälan för att säkra din plats på utbildningen, resterande belopp betalas minst en månad före utbildningsstart. Behöver du avboka din anmälan mer än 30 dagar före utbildningsstart, återbetalas utbildningsavgiften minus anmälningsavgiften tillbaka. Återbetalning mindre än en månad före utbildningsstart, sker endast mot uppvisande av läkarintyg.

Begränsat antal platser till 12.

Anmälan

Plats

Utbildningen äger rum på en mer stillsam plats i Stockholm, Bergshamra torg, 10 minuter med tunnelbana från T-centralen.
NÄRA, Rådjursstigen 7
I området finns kaffer, restauranger och matvarubutik och naturområden.