Mindfulness-självtrygghet Workshop

10 mars, 2018, 9.00-16.00

Denna dag ger dig grundläggande kunskap i mindfulness och självmedkänsla i Jack Kornfield och Tara Brachs anda – insiktsmeditation eller Vipassana. Vi tränar medveten närvaro och medkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor odlar vi vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

Vi gör mindful rörelse och upplever mindfulness och självmedkänsla genom att sitta lite längre i meditation. Lär oss vilka de vanligaste utmaningarna är och hur andningen, kroppen, reflektioner och frågor kan hjälpa oss att förhålla oss till dem. Vi utforskar vad självtrygghet är och hur vi kan vara vår bästa vän för att möta vardagen i större lugn, närvaro och glädje.

Genom att träna din förmåga att rikta uppmärksamheten på nuet kan du agera utifrån visdom och omtanke, och inte fastna i det förflutna eller framtid, som hindrar dig från att må bra och utforska din potential.

Medveten närvaro tränar nämligen upp motståndskraften i den delen av hjärnan som styr vårt högre tänkande och känsloliv: Impulskontroll, empati, uppmärksamhet bl. a. När vi observerar (mindfulness), och tillåter och möter upp alla slags tankar och känslor (självmedkänsla) blir det lättare att bygga en vänlig och hälsosam relation till oss själv och andra människor.

Kursinfo

DATUM OCH TID: 10 mars, 2017, 9.00-16.00.
PLATS: Humlegårdsgatan 13, vid Östermalms torg i Babygruppens mysiga lokaler.
KURSLEDARE: Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach, MediYoga terapeut och lärare, Mindfulness och MediYoga instruktör, Ayurvedisk Hälso- och Livsstilscoach.
AVGIFT: 950 SEK, inklusive kursmaterial, te och frukt. Betalning sker via faktura eller kontant på plats mot kvitto.

Boka workshop

KONTAKTA Marie Androv

Varm välkommen med din bokning!
Marie Androv

Sagt om workshopen

Stort TACK för en jättefin kurs. Den gav mig jättemycket energi, och mersmak.
Jenny Sonesson, Mindfulness Workshop

Om jag hade vetat hur jag kunde vara min bästa vän när jag var ung, så mycket lidande jag hade kunnat undvika…

Anonym

Vill säga hur jag ofta i efterhand tänker på hur starkt din workshop påverkade mig i att jag genom meditation KAN bli mer Självtrygg.

Det är svaret på väldigt mycket, inte bara för mig, även mänskligheten.

Carolina Bendelin

En väldigt värdefull kunskap från kursen för mig var att veta skillnaden mellan mindfullness och medkänsla, samt skillnaden mellan medkänsla och tycka synd om en.

Gülay Özcan