Meditation is not what you think…

Mindfulness meditation reducerar stress, minskar symtom vid ångest och depression, fokuserar uppmärksamheten, föryngrar hjärnan bla, visar forskningen.

Mindfulness meditationskurs

Kursen bygger på insiktsmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda och integrerar både mindfulness och medkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor, odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

Kursen är för dig som vill prova eller fördjupa mindfulnessmeditation tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs.

  • Vi börjar varje kurstillfälle med mindful rörelse och landar på plats.
  • Tar del av ett kort mindfulnessföredrag på olika teman.
  • Sitter i meditation i 30 minuter.
  • Frågor-och svarsstund.

Mindfulness meditation grund-fortsättning

Kursen fokuserar på att stärka inre ro och stabilitet. Vi lär oss grunderna i mindfulness och medkänsla, som utvecklar förmågan att vara medvetet närvarande genom att på olika sätt träna uppmärksamheten och att vara vänlig mot dig själv och andra i vardagen. Vi tar djup i de fyra grunderna i mindfulness: kroppen, tankar, känslor, vänlighet, och utforskar även förlåtelse, medkänsla, motståndskraft och vara med situationer och personer som de är.

Kursinfo – start 24 mars

TID Tisdagar, 90 min, 18.30-20.00
9 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 24 mars, sista kurstillfälle 19 maj.
KURSAVGIFT 9 kurstillfällen 1 900 kr, 6 kurstillfällen 1 400 kr.
I priset ingår kursmaterial inkl. meditationer på ljudfil. Varje kursen spelas in så att du kan ta igen eventuellt missat tillfälle.
PLATS Online livestream på Zoom, en konferensplattform.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Boka kurs

Mindfulness meditation grund

I kursen fokuserar vi på att stärka inre ro och stabilitet genom att på olika sätt lära dig att fokusera uppmärksamheten och vara vänlig mot dig själv i vardagen. Vi utforskar de fyra grunderna i mindfulness: kroppen, känslor, tankar och vänlighet.

Kursinfo – start 28 januari, 2020

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-21.00
6 KURSTILLFÄLLEN: kursstart 28 januari, sista kurstillfälle 10 mars.
Uppehåll 25 februari.
KURSAVGIFT 1 700 kr. I priset ingår kursmaterial inkl. meditationer på ljudfil.
PLATS Ester-Adèle Yoga Studio, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Boka kurs

Mindfulness i vardagen 

Kursen tar djup i fem fristående vardagsteman:

  • Vänlighet ökar möjligheterna att lyckas med det vi vill, visar forskningen. Vänlighet är medfött men vi behöver ofta stärka vårt trygghets- och omvårdnadssystem genom att träna nya vänliga vanor.
  • Känslor som sorg, ilska och besvikelse är naturligt. När vi inte tillåter känslor växer begär och motvilja. Vi vill ha mer, strävar, kämpar emot. Vad händer med livskvaliteten och glädjen när vi aldrig är nöjda och fastnar i belönande beteenden?
  • Medkännande kommunikation. Hur kan vi öka chansen att bli förstådda och att våra nära och kollegor vill möta våra behov? Medkännande lyssnande och tal ger nycklar.
  • Tacksamhet. Att träna tacksamhet växer glädje. Forskning visar att daglig tacksamhetsträning sänker stresshormonet kortisol med 23 procent.
  • Jämnmod (equinimity) – lugn och jämnmod i tuffa situationer och perioder är möjligt, förhållningssättet avgör.

Kursinfo – start 19 november

TID Tisdagar, 90 min, 19.15-20.45
5 KURSTILLFÄLLEN
: kursstart 19 november. Sista kurstillfälle 17 december.
KURSAVGIFT 1 400 kr.  I priset ingår kursmaterial inkl. meditationer på ljudfil. Drop-in 250 kr.
PLATS Ester-Adèle Yoga Life, S:t Paulsgatan 22, Mariatorget.
KURSLEDARE Marie Androv, Mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, Mindfulness och MediYoga Instruktör, MediYoga terapeut och lärare.

Boka kurs
Drop-in-anmälan till marie@sjalvtrygg.se

KONTAKTA Marie Androv

Varmt välkommen till oss på Självtrygg!
Marie

Sagt om kursen

Med värme och engagemang har du givit mig en djupare förståelse för vad mindfulness innebär.

Att vara sin egen bästa vän…den tanken gjorde starkt intryck på mig. Som många andra är jag bra på att vara självkritisk och kräva mycket av mig själv. Att behandla mig själv med vänlighet
är tänkvärt.. Och att bara notera känslor och tankar, utan värderingar.
Kristina

Jag är så glad och tacksam över att gå i lära hos dig. Det är att som att serveras hemlagad näringsriktig mat efter att ha ätit på McDonalds för länge.
Jenny Sonesson

Det är helt magiska stunder med dig och underlaget i pärmen är fantastiskt. Jag har pärmen med dess storslagna innehåll på soffkanten, lätt tillgänglig. Tar ofta tag i den för att hitta tillbaka till något vi undersökt tillsammans. 💫🙏

Efter den här kursen är kroppen alltmer en del av mig. Annica Carlsson