Yogakurserna syftar till att ge stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje. Mjuka rörelser, som alla kan göra, massa långa djupa andetag, mindfulnessmeditationer och reflektioner.

Klasser i Medicinsk Yoga ges på YogaMana, Sibyllegatan 67 
Mindfulnesskurser hålls på Atmajyoti Yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform, enkla, mjuka rörelser, andningstekniker och meditationer som alla kan göra. Sittande på stol, på golvet, eller liggandes. Inga förkunskaper behövs. Forskning visar att Mediyoga (medicinsk yoga) har en mycket god effekt på bland annat stress, sömnsvårigheter, högt blodtryck, smärta.

ManaYoga
Funktionell Medicinsk Yoga

Måndagar 18.00-19.15
Plats: YogaMana, Sibyllegatan 67

Temat för våren 2023 är ”Chakrabalans”. Du får balansera dig själv nerifrån och upp, från roten till kronan. Du lär dig mer om ditt så kallade energisystem – dina chakran –  kopplat till självläkning.

Yogan är en lugn, terapeutisk form av kundaliniyoga som väver samman modern vetenskaplig forskning på yoga och meditation med flertusenårig yogisk energimässig kunskap. Yogan består av andningsträning, avslappning, meditation samt mjuka yogarörelser som utförs sittande, liggande och stående på mjuka ullmattor.
Läs mer om ManaYoga

Kursinfo

MÅNDAGAR 75 min, 18.00-19.15
VÅREN 2023 – start 6/2
PLATS YogaMana, Sibyllegatan 67
BOKA yogamana.se eller i appen Zoezi antingen som ”kurs” (=automatiskt inbokad samma tid varje vecka), eller köp klippkort/terminskort och boka de pass som passar dig.

Boka kurs

MediYoga Drop-in

Måndagar 9.30-10.30
Plats: Inbalance Yoga, Mariatorget

Start veckan man verktyg för återhämtning!
Klassen fokuserar på
att släppa spänningar och stress och stärka kropp och sinne med mjuk MediYoga. Andningen är central i MediYoga och vi tränar på att låta de långsammare och medvetna andetagen leda rytmen i rörelserna. Varje pass avslutas med avslappning och meditation.

Kursinfo

MÅNDAGAR 60 min, 9.30-10.30
VÅREN 2022 – start 11 april 
PLATS Inbalance Yoga, Wollmar Yxkullsgatan 1 Mariatorget
PRIS DROP-IN 180 kr, betalas online när du bokar klassen eller med kort på plats

Boka klass

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv

Mediyoga utomhus drop-in

Onsdagar 17.30-18.30 tillbaka sommaren 2021
Plats: ÄNGEN VID CARL MALMSTENS VÄG/ FRÖETS FÖRSKOLA RAKT NEDANFÖR IF

Vi börjar med andning, gör sedan dynamisk MediYoga, eftersom vi är utomhus och kort vila och meditation, t ex med alla sinnen i naturen, gående meditation, andningsmeditationer, som du kan använda i din vardag

Kursinfo

ONSDAGAR 60 min, 17.30-18.30 hela sommaren, förutom midsommarveckan.
PLATS ÄNGEN VID CARL MALMSTENS VÄG RAKT NEDANFÖR IF, VID FRÖETS FÖRSKOLA
TA MED Matta, går lika bra med en trasmatta, kanske filt att sitta bättre på och/eller om dig, bekväma kläder och en vattenflaska.
PRIS DROP-IN 115 kr, kontant på plats eller via Swish 070-972 13 62.

Håll dig uppdaterad om yogan blir inställd
Vi yogar i mån av väder. För att hålla dig uppdaterad kan du som är på Facebook gå med i gruppen MediYoga utomhus 
Annars mejlar du ditt telefonnummer, så meddelar jag på sms om yogan är inställd.

FRÅGOR om yogan, kontakta Marie Androv

MediYoga och Mindfulness

Återhämtning och stresshantering

Torsdagar 18.00-19.15
Plats: NÄRA Bergshamra torg, Rådjursstigen 7

Kursen vänder sig till dig som behöver återhämtning och verktyg att hantera vardagsstressen. Yogaövningar, djupandning, mindfulness meditationer och reflektioner ger möjlighet att bli medveten om samspelet mellan kropp, tanke och känsla, förstå din behov och hur du kan bättre stötta dig själv i vardagen.

Ett medvetet andetag är bland det effektivaste sättet att ta kontroll över stress, slappna av och påverka tankar och känslor. Därför ägnar vi extra uppmärksamhet till det långa djupa andetaget, både stilla liggande och i rörelse. Mjuka men djupverkande MediYogaövningar släpper spänningar i kropp och sinne. Mindfulnessmeditationer och reflektioner ger stöd att möta vardagen med större lugn, närvaro och glädje.

Mindfulness och MediYoga tar stöd i forskning som visar att djupandning, mjuka rörelser, närvaroträning och även kort daglig träning minskar stress, symptom vid ångest och depression och ger bättre sömn, och ökad livskvalitet.

Som deltagare får du, vid sidan av lärarledda lektioner, även kursmaterial som guidar dig mellan varje kurstillfälle.

Kursinfo

TORSDAGAR 75 min, 18.00-19.15
VÅREN 2021 – Kursen ges inte i vår
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
PRIS 2 400 kr inkl. kursmaterial. Drop-in 200 kr, i mån av plats.

Boka kurs

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv

MediYoga och Självtrygghet

Onsdagar 17.30-19.00
Plats: MediYoga Center, Norrtullsgatan 20

Kursen MediYoga och Självtrygghet ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, energin och lusten. Genom att stärka hjärnans kapacitet att växla om till välbefinnande kan du i högre utsträckning välja hur du agerar under stress, möta tuffa situationer och förändring i livet med värdighet, och t o m komma ut ännu starkare på andra sidan. Marie kallar det för att vara Självtrygg®.

Passen integrerar mjuka yogarörelser, andning, mindfulness meditation och Ayurvedans perspektiv på kroppstypernas specifika rörelse- och livsstilsbehov. Eftersom andningen är central i MediYoga, tränar vi på att låta de långa djupa andetagen leda rytmen i rörelsen.

Kursinfo

ONSDAGAR 90 min, 17.30-19.00
18 KURSTILLFÄLLEN Kursstart 22 januari, sista tillfälle 10 juni.
PLATS
MediYoga Center, Norrtullsgatan 20
BOKASMediYoga Center Stockholm

Boka kurs

Självtrygg vid utmattning och depression

Programkursen i Självtrygghet är för dig som lever med depression, utmattning, ångest eller annan psykisk stress som gör vardagen tuff.

Yogapassen ger dig verktyg att hitta tillbaka till lugnet, energin och lusten. Långa djupa andetag, mindfulnesstekniker och reflektioner vävs in i mjuka men djupverkande yogapass, som alla kan göra. Ett pass avslutas med vila och meditation. Inga förkunskaper krävs.

Svensk forskning visar att stillsamma yogapass är lika effektivt som antidepressiva preparat och KBT vid lätt och måttlig depression. Djupandning, andningstekniker och mindfulness minskar depressionssymptom, ångest och stress.
Läs mer om forskningen

Kursinfo

TORSDAGAR 90 min, 10.30-12.00
11 KURSTILLFÄLLEN Kursstart TBA
PLATS NÄRA, Bergshamra Centrum, Rådjursstigen 7
KURSAVGIFT 2 100 kr. FaR-rabatt 5 procent på kursavgiften. I priset ingår kursmaterial efter varje kurstillfälle. Anmälan är bindande.
KURSLEDARE Marie Androv, MediYoga terapeut, specialiserad inom depression, Mindfulness och MediYoga Instruktör, Mindfulnesslärare under utbildning för Jack Kornfield och Tara Brach.

Boka kurs

Frågor

För frågor om kursen, kontakta Marie Androv